KOK

OPLEIDING “KOK”

Heb jij een interesse in koken, wil je graag kooktechnieken leren toepassen en opgeleid worden om in een keukenbrigade aan de slag te kunnen? Meld je dan aan voor de COOKCAMP ook wel de opleiding “Kok” genaamd.

In de eerste 8 weken van de opleiding kom jij 4 dagen in de week, maandag t/m donderdag, naar onze kookstudio. Hier leren de leermeesters je alles over het werk in de keuken. Je gaat aan de slag met vele soorten groenten, vlees en vis en allerlei specerijen en kruiden. Je leert kooktechnieken toe te passen, basis ingrediënten te gebruiken en te maken, je oefent met het snijden en de bereidingswijze van verschillende producten en maakt zelf bekende en onbekende gerechten. Daarnaast leer je hoe om te gaan met de hygiëne in de keuken en wat er verder verwacht wordt om goed mee te draaien in een keukenbrigade.
Natuurlijk is er theoretische kennis nodig, maar we focussen vooral op de praktijk.

Werken in de keuken is dynamisch. Elke dag is anders!

MEEWERKFASE

Aan het einde van de opleiding maken wij de match tussen jou en een “meewerk” bedrijf, waar je vanaf week 5, 30 uur per week mee gaat werken om ervaring op te doen en misschien wel op termijn in dienst kan treden.
Je komt 1 dag per week terug naar onze kookstudio voor een periode van 4 weken. Dit is ter voorbereiding van het SVH-examen.

IN HET KORT:

  • Studieduur: 12 weken
  • Te behalen: KRM Academy certificering en SVH diploma “Kok” of “Keukenassistent”
  • Toelating: MBO werk- en denkniveau is gewenst, motivatie en doorzettingsvermogen is vereist.
Vragen of direct aanmelden?