Koksopleiding

De versnelde opleiding basiskok

In de eerste 8 weken van de opleiding kom jij vier dagen in de week, maandag t/m donderdag, naar onze kookstudio. Hier leren de leermeesters van COOKCAMP je alles over het werk in de keuken. Je gaat aan de slag met vele soorten groenten, vlees en vis en allerlei specerijen en kruiden. Je leert kooktechnieken toe te passen, basis ingrediënten te gebruiken en te maken, je oefent met het snijden en de bereidingswijze van verschillende producten en maakt zelf bekende en onbekende gerechten.

Daarnaast leer je hoe om te gaan met de hygiëne in de keuken en wat er verder verwacht wordt om goed mee te draaien in een keukenbrigade. Natuurlijk is er theoretische kennis nodig, maar we focussen vooral op de praktijk. Werken in de keuken is dynamisch. Elke dag is anders.

Koken in de praktijk

Vanaf week 7 en 8 van de opleiding loop je één dag per week mee met de koks van één van onze partners. We selecteren een horecabedrijf dat past bij jouw wensen en de eisen van de organisatie. Je krijgt een coach toegewezen en we houden nauw contact met elkaar. De andere vier dagen kom je naar de kookstudio om verder te leren.

Vanaf week 9 werk je drie dagen in de week in de keuken van je praktijk bedrijf en ben je één of twee dagen in de week in de kookstudio. Dit ter voorbereiding van je examen in week 12. Met het SVH-diploma kun je direct fulltime starten bij de werkgever waar je dan al werkt.

De voordelen op een rijtje

  • Praktijkgerichte opleiding met baangarantie
  • Een studieperiode van maximaal 12 weken
  • Les van leermeesters die dagelijks in de horeca werken
  • Een branche erkend diploma van het SVH
  • Binnen 3 maanden betaald aan de slag als kok
  • Werken in een horecabedrijf dat je al kent
Vragen of direct aanmelden?